onsdag 27 oktober 2010

blir det bätttre

Tänkte på en sak, om man misslyckas med ett långt förhållande hur stora är egentligen oddsen att man ska lyckas med ett nytt? menar vad skulle bli skillnad?
om man levt typ 13år tillsammans så borde man ju iaf ha något gemensamt så man kan ju inte säga att det ny förhållandet skulle bli bättre för att man passade bättre eller har mer gemensamt.
alltså torde oddsen vara ganska små. eller det kanske beror på vad som orsakat uppbrottet, otrohet, svek kanske man skulle kunna ändra på, men kan man det`? och gör man det? och har det hänt engång så varför skulle det bli annorlunda? eller är man dömd för livet?
beror uppbrottet på att man träffat någon ny, då borde ju oddsen vara låga på att man efter en stund även då letar nytt. `sökare.` kanske störst chans att den som blir dumpad för en ny skulle klara sig bäst i ett nytt förhållande.
beror uppbrottet på tristess, svartsjuka eller andra känslor, så borde det ju bli samma sak igen, för när vardagen kommer och de små saker man gillat börjar bli saker man irriterar sig på, då kommer osäkerheten
och då flyr man förmodligen.
för har man inte lyckats att välja kärleken varje dag, för det måste man. när tristessen och vardagen kommer då måste man välja kärleken varje dag för att det ska fortsätta.

7 kommentarer:

  1. Hur man lyckas me ett nytt förhållande beror ju helt på varför de förra tog slut....

    Förhoppningsvis har man lärt sig att va mer rädd om sitt förhållande å varandra!

    SvaraRadera
  2. ja just det som var frågan blixten, trodde man var rädd om sitt förhållande å varandra,
    så då borde ju inget förhållande ta slut?
    och beror det på varför det tagit slut egentligen eller tror vi bara på grönare gräs och nykära dagar som en rädding?

    SvaraRadera
  3. Anonym27/10/10

    Ja... vad tror du? Varför tog ditt förhållande slut?
    Var du rädd om kärleken VARJE dag?

    SvaraRadera
  4. nu vart det fel inlägg men vi kör, mitt förhållande tog slut pga flera anledningar blandannat så fanns det saker som misstolkas och som var lätta att misstolka, i klartext saker jag gjorde som inte var ok, men inte heller var förbjudna utan helt enkelt tråkiga i en fel situation, sen finns det många fler saker som jag inte tänker gå in på, privat för mig och mitt ex. men ja jag var rädd om kärleken varje dag och mer därtill. har du varit det? hur har dina förhållanden varit, har du något namn, eller ska jag maila dig nästa gång?

    SvaraRadera
  5. Anonym30/10/10

    En skillnad kan ju faktiskt vara att man lär sig av sina erfarenheter och väljer att göra annorlunda nästa gång? Att få insikt om att man faktiskt har ett val i de flesta situationer, oavsett vad det handlar om? Val-> konsekvens. Vad konsekvensen blir är olika för varje val. Sen handlar det om att fatta medvetna beslut.

    Att förändra sig själv är ett stort jobb med många steg på vägen...

    Må så gott.

    SvaraRadera
  6. visst kan man lära av sina erfarenheter och göra annorlunda nästa gång, men vad är det som säger att det blir bättre? medvetna beslut gör man ju varje dag men ofta dom omedvetna händelserna som stör ens tillvaro. och vad ska man förändra? ska man leva i något sorts mönster som ens partner skapar för att kunna leva i ett förhållande? eller menar du att ens förändringar ska ske efter ens EX ramar och då gälla om man ska hitta åter till varandra?

    SvaraRadera
  7. Anonym31/10/10

    Annorlunda är inte alltid lika med bättre. Däremot så är annorlunda en chans att göra saker just, annorlunda. Om du blir medveten om dina omedvetna händelser/val och vad de leder till, är de fortfarande omedvetna då? Eller kan du då fatta ett medvetet beslut? Det är en förändring i sig...

    Livet är ju så konstruerat att valen man gör, vet man inte förren i efterhand om det var rätt val. Det som är ett dumt val för dig är kanske inte ett dumt val för mig, allt är ju beroende på vart man befinner sig, vad man har i bagaget och vad man vill ha i sin framtid. Man vet alltid vad man har har/haft, däremot så vet man aldrig vad framtiden bär med sig. klyschigt, jag vet =) Men betänk vad tråkigt det vore om man visste allt...

    Sen måste ställning tas till om du ens vill tillbaka, då är ditt mål satt? Ett förhållande är alltid baserat på två individers val, att man aktivt väljer att vara tillsammans och då skapas också mönster tillsammans, man påverkar och man påverkas, men för att kunna fungera i längden så måste det ju vara ett spel på lika villkor och lika regler.

    Den enda person man har makt/befogenhet att förändra är sig själv.

    Må så gott.

    SvaraRadera